Sam slaagt in wereldrecordpoging in Bellewaerde

01/05/14 - Op donderdag 1 mei slaagde Bellewaerde-fan, Sam Clauw, in zijn opzet om een gooi te doen naar het wereldrecord "langste rit op een pretparkattractie". Het vorige Guinness World Record stond op 48 uur 8 minuten en 25 seconden en werd verbeterd met 2 uur.

Sam Clauw

Sam zat gedurende 50 uur op de piratenboot in Bellewaerde. "Deze recordpoging was voor mij een zeer unieke ervaring" aldus Sam "Het is toch wel een beetje zot om 50 uur op de piratenboot te zitten, maar ik ben zeer blij dat ik erin geslaagd ben het wereldrecord te verbreken." "De nachten waren het zwaarst, maar met de hulp van heel wat vrienden, kennissen en het Bellewaerde personeel gingen deze gelukkig snel voorbij."

Amoerluipaard

Tijdens de recordpoging heeft Sam 1280,72 euro ingezameld om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden. Dat bedrag werd door Bellewaerde verdubbeld tot een totaalbedrag van 2561,44 euro, dat integraal zal geschonken worden aan ALTA.

Half juni zal Bellewaerde drie Amoerluipaarden verwelkomen in het park. Met de komst van de luipaarden zal Bellewaerde instappen in een internationaal kweekprogramma met de bedoeling om de nakomelingen terug in het wild te herintroduceren.

Ga naar het nieuwsoverzicht