Wereldrecordpoging in Bellewaerde om amoerluipaarden te redden

23/04/14 - Op dinsdag 29 april zal Bellewaerde-fan, Sam Clauw, een gooi doen naar het record "langste rit op een pretparkattractie". Het huidige Guinness World Record staat op 48 uur 8 minuten en 25 seconden en werd vastgelegd op een reuzenrad in Chicago (VS). Sam zal zijn recordpoging vestigen op de Piratenbootattractie in Bellewaerde. Het Ieperse bedrijf R.T.S. Voice Data Video Communication zal instaan voor de registratie van de recordpoging met observatiecamera's.

Sam Clauw

Tijdens de recordpoging wil Sam geld inzamelen om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden. Het zijn diezelfde luipaarden die Bellewaerde half juni ontvangt in het kader van een Internationaal Kweekprogramma en later via een ALTA-project terug in het wild wil introduceren.

Steun Sam en red de Amoerluipaarden!

Amoerluipaard

Via een speciale pagina op de website van Bellewaerde (www.bellewaerde.be/nl/wereldrecord) kan Sam gesteund worden en de Amoerluipaarden gered worden door zich op te geven als donor en een bedrag te storten. Alle ingezamelde bedragen worden integraal doorgestort naar ALTA voor de projecten ter conservatie van de Amoerluipaarden.

Praktische info

Sam Clauw

Wat? Wereldrecordpoging - Langste rit op een pretparkattractie
Wanneer? 29 & 30 april en 1 mei 2014
Waar? Piratenboot in Bellewaerde
Doel: ALTA steunen om de Amoerluipaarden te redden
www.bellewaerde.be/nl/wereldrecord

Ga naar het nieuwsoverzicht