Rebranding & amoerluipaarden in Bellewaerde

01/04/14 - Bellewaerde opent opnieuw zijn deuren op 5 april. Naar aanleiding van de 60ste verjaardag vindt Bellewaerde zichzelf opnieuw uit om zo in te spelen op de huidige trends in de samenleving. Daarnaast mag het park in het voorjaar uiterst zeldzame Amoerluipaarden verwelkomen, waarvan er nog slechts een 40-tal in het wild leven. Tijdens het openingsweekend trakteert Bellewaerde overigens iedere bezoeker met paaseieren!

Rebranding

Huracan

Naar aanleiding van de 60ste verjaardag vindt Bellewaerde zichzelf opnieuw uit om zo in te spelen op de huidige trends in de samenleving. Quality time, authenticiteit, verbondenheid, traditie, plezier, ontspanning, ervaringen delen, samen beleven, zijn maar een paar van de sleutelwoorden die we terugvinden in studies en waarop Bellewaerde meer en meer gaat inzetten. Door middel van de aanwezigheid van dieren en attracties in een overweldigende natuur kan Bellewaerde meer dan wie ook in België of Europa een pasklaar antwoord bieden voor deze behoeften in de samenleving.

Op deze manier wil Bellewaerde zijn unieke positie innemen die het verdient in de wereld van zoos en themaparken.

Amoer luipaarden (Nieuw vanaf het voorjaar)

Amoerluipaard

Daarnaast mag Bellewaerde in het voorjaar een nieuwe diersoort verwelkomen. Maar liefst 3 van de uiterst zeldzame Amoerluipaarden komen naar Bellewaerde in het kader van een internationaal kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Er zijn nog slechts een 40-tal van deze dieren in het wild.

Amoerluipaarden leven in de bossen van het zuidwesten van Rusland en het noordoosten van China. Hun volledig nieuw verblijf zal in de Indiazone van het park gebouwd worden en zal de natuurlijke omgeving van de dieren zo waarheidsgetrouw mogelijk nabootsen met groen, rotsen en een waterpartij.

Dagelijks zullen de dieren getraind worden voor het publiek. Deze training stelt de verzorgers in staat om de dieren op medisch gebied en gedragsvlak beter te kunnen opvolgen.

Doelstelling is om na verloop van tijd deze dieren en hun nakomelingen terug te kunnen uitzetten in hun natuurlijke habitat in Rusland en Noord-China.

HURACAN, populairste attractie in 2014?

Huracan

In 2014 gaat Huracan zijn tweede seizoen in. De razend spannende en sterk gethematiseerde familiecoaster werd vorig jaar meteen de populairste attractie van het park. Bellewaerde verwacht dat de hoge publiekswaardering voor Huracan ook dit jaar wordt bevestigd.

Bellewaerde en ISIS trakteren met paaseieren

Tijdens het openingsweekend op 5 en 6 april trakteert Bellewaerde met gratis paaseieren. Bij het verlaten van het park vanaf 16u krijgt iedere bezoeker een zakje heerlijke Belgische Tonkeys chocolade eieren van het bedrijf Isis uit Komen.

Evenementen

Dit seizoen keren een aantal klassiekers terug. Tijdens de zomermaanden geven de indianen het beste van zichzelf in de Pow Wow stunt & dive show.

Op 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus kunnen bezoekers extra lang genieten tot 22u tijdens de zomernocturnes.

In het najaar kan er van 18 oktober tot en met 2 november de confrontatie worden aangegaan met weerzinwekkende monsters en angstaanjagende creaturen tijdens de 3de editie van Halloween ZoorRror.

Praktisch

Bellewaerde opent zijn deuren vanaf 5 april en sluit het seizoen af op 2 november.

De ticketprijzen bijven in 2014 ongewijzigd:

  • Volwassene: 30 €
  • Kinderen tussen 1m en 1m40: 26 €
  • Kinderen kleiner dan 1m: GRATIS

Momenteel loopt er een promotie op de website waar tickets al vanaf 22,50 euro kunnen gekocht worden. Dat is maar liefst 7,50 euro korting!

Ga naar het nieuwsoverzicht