Pow Wow: nieuwe stunt & diveshow in Bellewaerde Park

06/07/12 - De hele zomer lang zijn 6 stuntmannen (en -vrouwen) op post in Bellewaerde Park. Elke dag brengen ze een nieuw spektakel voor jong en oud. Pow Wow is een familieshow met stunts, duiksprongen en komische intermezzo's.

Nieuwe show

Pow Wow is de nieuwe zomershow in Bellewaerde Park. Elke dag in juli en augustus zijn er meerdere voorstellingen.

In Pow Wow krijgt het opperhoofd van de Indianen een teken van zijn voorvaderen. Het is tijd om zijn macht over te dragen en een waardige opvolger te vinden. Het opperhoofd daagt zijn moedigste krijgers uit om de 4 natuurelementen water, aarde, vuur en lucht te overwinnen. De best presterende indiaan wordt het nieuwe opperhoofd van de stam.

Pow Wow diving set

Wordt het Tasty Buffalo, Burning Eagle, Tayanitha, Running Woolf, Tiny Bear Claw of de grappige Stinky Small foot? De 6 krijgers gooien alles in de strijd en trotseren ontploffingen en vuurduiken. Synchrone duiksprongen en salto's volgen elkaar op en Stinky Small foot zorgt steevast voor de komische noot.

Pow Wow

Pow Wow fire dive

Pow Wow is een krachtige naam en verwijst naar een traditie bij de Noord-Amerikaanse en Canadese indianen. Tijdens een Pow Wow komen de indianen bijeen om te dansen, te drummen en te zingen. Een Pow Wow is een feestelijke ceremonie waar tradities bewaard worden voor de toekomstige generaties.

6 duikers met wereldklasse

Net zoals op een Pow Wow gaat de show in Bellewaerde Park van start met drum en dans. Koning Leeuw is de ceremoniemeester van dienst en heeft zijn indianenkostuum aangetrokken. Hij nodigt enkele kids uit om samen met hem te drummen op indiaanse muziek, als opwarmer van de show!

De crew bestaat uit 6 topatleten afkomstig van Latijns-Amerika. De duikers hebben verschillende internationale titels achter hun naam, waaronder "national champion diving" van Mexico én Brazilië. Maar ook deelnames aan de Pre-Olympic Games (Athene en Japan) en het World Championship Highdive bleven niet onopgemerkt en leverde voor één van de duikers zelfs een zilveren medaille op.

Pow WowPow Wow

Alle duiksprongen en stunts zijn nauw getimed en geprogrammeerd. Iedereen houdt zijn adem in bij de allerlaatste duik. De atleet die op een hoogte van 25 meter door de lucht tuimelt en landt in een bassin van 3 meter wordt terecht het nieuwe opperhoofd van de stam.

Ga naar het nieuwsoverzicht