Dieren vieren halloween in Bellewaerde Park: pompoen à volonté

28/10/11 - Niet alleen de bezoekers van Bellewaerde Park houden van Halloween! Pompoenen blijven hét Halloween symbool bij uitstek en daar zijn de dieren van het park maar wat blij om! Ze zijn dol op pompoenen, om mee te spelen én om van te smullen! De olifanten verpletteren zonder moeite een reuzepompoen van maar liefst 300 kg, voor de tijgers en de leeuwen wordt er een scheutje bloed over gegoten en voor de aapjes zijn uitgeholde pompoenen een gedroomde schuilplaats om verstoppertje te spelen.

Olifant in Bellewaerde Park viert Halloween

Elke dag tijdens Halloween krijgen de dieren pompoenen om mee te spelen en van te smullen! Ook voor de bezoekers is dit een leuk schouwspel. Hoe het eraan toe gaat als de dieren hun pompoen krijgen kan u zien op http://www.youtube.com/watch?v=R0G06R_nZfk.

Reuzepompoen voor olifanten

Een pompoen van 300 kg? Da's een peulschil voor de jonge olifanten Tunga en Fahim, die zelf ruim 10 keer zo zwaar zijn. Van zodra ze de pompoen zien gaan ze recht op hun doel af en wordt die in luttele seconden verpletterd met de voorpoten. Daarna spelen ze ermee en wordt er hier en daar een stuk pompoen opgepeuzeld. Al gauw worden de verbrijzelde stukken pompoen herleid tot een massa oranje smurrie.

Pompoen voor carnivoren?

Tijger in Bellewaerde Park viert Halloween

Tijgers en leeuwen met een pompoen? Niet meteen iets voor vleeseters, zou je denken. Maar als er een beetje bloed over gegoten wordt dan krijg je meteen een ander verhaal. Het natuurlijk instinct van de katachtigen wordt aangewakkerd en met de pompoen in de mond proberen deze roofdieren hun "prooi" weg te kapen voor de neus van de andere dieren. Eens ze hun pompoen in veiligheid gebracht laten ze die ook niet meer afpakken! Als er toch een ander dier nadert wordt meteen duidelijk gemaakt wie de "rechtmatige eigenaar" is: brullen en dreigen tot het gevaar is geweken...

Speelgoed voor apen en lemuren

Doodshoofdaapjes in Bellewaerde Park vieren HalloweenLemuren in Bellewaerde Park vieren HalloweenGiraf in Bellewaerde Park viert Halloween

Voor de aapjes worden de pompoenen uitgehold of maken de dierenverzorgers hier en daar gaatjes in de schil om er lekkers in te verstoppen. Vooral bij de lemuren levert dat grappige beelden op! Er zijn er zelfs die volledig in de pompoen kruipen. Spelen ze graag verstoppertje, of blijven ze gewoon zitten in de pompoen om alle lekkere apenootjes voor zichzelf te houden? Zelfs wanneer alles op is blijft zo'n pompoen een hele leuke bal om mee te spelen: uren fun!

Halloween Nocturnes en herfstvakantie

Bellewaerde Park is open elke dag van de herfstvakantie (t.e.m. zondag 6 november) van 10u tot 18u. Nocturnes met vuurwerk om 21u op 29, 30 & 31 oktober en op 1 november. Nieuw: Halloween show Rattatie Rattata en Jungle Terror (exclusieve griezelattractie tijdens de nocturnes vanaf 18u). Meer info en voordeeltickets op www.bellewaerdepark.be.

Ga naar het nieuwsoverzicht