Halloween Rat Attack in Bellewaerde Park

12/10/10 - In Bellewaerde Park wordt je vanaf zaterdag 16 oktober ondergedompeld in een origineel Halloween concept waarbij Koning Rat de sceptor zwaait. Samen met zijn leger ratten heeft hij Bellewaerde Park veroverd en terroriseren de knaagdieren bijna het hele park. Alleen in de kinderzone "KidsPark" houdt Koning Leeuw stand in zijn versterkte burcht.

Halloween Rat Attack

Het hele park ademt Halloween met overal rattige decors, een nieuwe Halloween show "The Rat Professor", getransformeerde attracties (de Rat River, Ratta'dance, Rat Cage,...) én 2 spannende spookhuizen "de Riool" en "Rat Headquarters". De ratten op stelten zorgen bovendien voor heel wat animo en leuke interactie met de kids. Uiteraard blijft alles heel kindvriendelijk en krijgen alle kindjes een coole anti-rat tattoo om zich te beschermen tegen de ratten die hun pad kunnen kruisen!

Het KidsPark is de enige zone die nog volledig ratvrij is. Om zijn "koninkrijk" te beschermen heeft Koning Leeuw er een versterkte burcht van gemaakt, en wordt zelfs een reuze pompoenkatapult ingezet om de ratten buiten te houden uit de vrolijke kinderzone.

Nieuwe show: The Rat Professor

Koning Leeuw wil er alles aan doen om zijn park terug te veroveren en de Rattenkoning te verdrijven. Daarom doet hij voor het eerst een beroep op de zogenaamde "Rat Professor", een geniale, maar wat gekke wetenschapper, die de krachtigste toverdrankjes brouwt.

Samen met zijn assistente combineert de Rat Professor de vreemdste ingrediënten en test zijn mengsels uit om het ideale anti-rattenbrouwsel te creëren. "The Rat Professor" is de nieuwe Halloween show waar magie en illusies de sleutel vormen om een onfeilbare Rattenremedie te creëren en Bellewaerde Park te verlossen van van zijn rattenplaag!

Griezelen in "de Riool" en "Rat Headquarters"

De 2 spookhuizen "Riool" en "Rat Headquarters" kan je uitsluitend bezoeken tijdens de Halloween periode: een echte must! Rat Headquarters werd volledig vernieuwd en is een familaal spookhuis voor groot en klein. Vanuit de Rat Headquarters stuurt koning Rat zijn leger aan, en wordt er gefeest bij elke nieuwe verovering.

Voor wie het allemaal iets griezeliger mag is de Riool een échte aanrader! Hier wandel je door een donkere en vochtige riool met druppelend water, stoom en blinde gangen. Bovendien wordt je pad hier en daar gekruist door een onverwachte rioolbewoner...

Getransformeerde rattige attracties

Wie Bellewaerde Park tijdens Halloween bezoekt, zal een aantal populaire attracties op een compleet nieuwe manier ontdekken.

  • De ratten hebben de koffietassen veroverd en omgebouwd tot een swingende Ratten-disco: de Ratta'dance.
  • Ook de Rat River (Niagara) is een bron van verderf geworden met borrelend water, mysterieuze mist én natuurlijk heel veel ratten. Let vooral op voor de rattenboten!
  • In de Rat Express (Keverbaan) rij je niet langer mee met een vrolijke kever, maar met een grote rat.
  • De Voodoo Rat (Voodoo River) verrast met enkele heel speciale effecten. Kijk goed uit je doppen, want de ratten kunnen onverwachts uit de hoek komen!
  • In de Rat Cage (Screaming Eagle) worden de bezoekers opgesloten in een gevangenis, bedwelmd door rook en vervolgens meer dan 50m hoog gekatapulteerd.
  • El Corbo (El Volador) is de statige, zwarte kraai, die een oogje in het zeil houdt en elke verdachte beweging rapporteert aan de Rattenkoning.

Nocturnes 30 & 31 oktober en 1 & 6 november

Op 30 & 31 oktober en 1 & 6 november worden de Halloween Nocturnes georganiseerd. Het park blijft dan extra lang open en als klap op de vuurpijl barst om 21u het muzikaal vuurwerk los, op het Mexicoplein.

Praktische info

Halloween Rat Attack in Bellewaerde Park: 16-17, 23-24 oktober en elke dag van de herfstvakantie: van 30 oktober tot 7 november 2010. Halloween Nocturnes met spetterend muzikaal vuurwerk om 21u op 30 & 31 oktober en op 1 & 6 november. Meer info en voordeeltickets op www.bellewaerdepark.be.

Ga naar het nieuwsoverzicht