2 op 3 vrouwen smelten voor de sneeuwman, terwijl 2 derde van de mannen zichzelf ziet als een kerstman

17/12/09 - Bellewaerde Park wou te weten komen met wie van beide winterse figuren de meeste affiniteit wordt gevoeld en ontdekte dat mannen en vrouwen een heel andere voorkeur hebben. Listen research & intelligence (Brussel) voerde begin december 2009 een representatief onderzoek bij 1000 Belgische respondenten tussen 15 en 65 jaar.

Sneeuwman voor vrouwen, kerstman voor mannen

Sneeuwman

Aan de hand van verschillende criteria bepaalden de respondenten hun voorkeur voor één van beide figuren. Zo wil Bellewaerde Park inspelen op devoorliefde van zijn bezoekers om er de thematiek van de winteropening op af te stemmen.

Uit de resultaten blijkt dat 2 op 3 Belgische vrouwen bij een man kenmerken verkiezen van de sneeuwman terwijl slechts 1 op 3 mannen zichzelf ziet als een "sneeuwmantype". Vrouwen worden gecharmeerd door de sneeuwman, als een coole, solide en gespierde man, die tegen een stootje kan én graag buitenspeelt met de kinderen.

Kerstman

Twee derden van de mannen vereenzelvigen zich daarentegen met de kerstman: een gezapige en attentvolle bon-vivant met een baardje, die graag cadeautjes uitdeelt aan de kids. Bovendien houden mannen het graag lekker warm, gezellig met de pantoffels bij de haard.

Dit onderzoek bewijst voor Bellewaerde Park dat beide figuren een must zijn in het winters pretpark. Daarom kan je er zowel de kerstman als de sneeuwman ontmoeten. Het park is tijdens de kerstvakantie opgesplitst in het witte winterland, waar alle mama's kunnen smelten voor de sneeuwman, en het gezellige Kerstland, waar de papa's zich kunnen meten aan de kerstman. De kids houden van allebei evenveel!

Supervoordelig "kersttarief": €15

Tijdens de winteropening hanteert Bellewaerde Park bijzonder voordelige tarieven! Tickets kosten slechts €15 per persoon (volwassenen én kinderen). Nog goedkoper? Koop uw tickets op www.winterbellewaerdepark.be.

Kalender en praktische info

Bellewaerde Park is open tijdens de kerstvakantie, telkens van 11u tot 18u. Ontdek er 29 attracties in winterkleedje, de schaatspiste en het huis van de kerstman, temidden van sfeervolle kerstdecoratie met duizenden twinkelende lichtjes!

Tussen kerst en nieuw kan je er een extra lange familie-uitstap van maken. Tijdens de winternocturnes van 26 tot 30 december blijft Bellewaerde Park een uurtje langer open en kan je genieten van een spetterend muzikaal vuurwerk om 19u. Gesloten op de feestdagen 24-25, 31 december en op 1 januari 2010. Meer info op www.winterbellewaerdepark.be.

Ga naar het nieuwsoverzicht