Zomer 2009: positief resultaat voor Bellewaerde Park

01/09/09 - Terwijl de economische crisis een daling in het aantal bezoekers van toeristische sector aankondigde, maakt Bellewaerde Park een positieve balans op na de zomermaanden. Uit de enquêtes blijkt dat nabijheid, eigenschappen en evenementen de sterkste troeven van het park zijn.

Zonnig weer in juli en augustus

River Splash

Dit jaar bleef de zon schijnen in Bellewaerde Park en waren de bezoekers van de partij. In de maanden juli en augustus deden we het beter dan vorig jaar en werden de waterattracties bestormd door de bezoekers. De Bengal Rapid River, de River Splash (boomstammetjes), de Niagara en de Big Chute staan in de top 5 van de meest bezochte attracties. Elke bezoeker heeft minstens 1x alle waterattracties getest heeft. Kortom, op een dag met 8.000 bezoekers wordt bij deze attracties een bezetting van minstens 8.000 personen genoteerd.

De Keverbaan, met de haren lekker in de wind, staat eveneens in de top 5. Los Piratas, een indoorattractie waar het lekker koel is tijdens een tocht doorheen een uniek piratendecor, scoort uitzonderlijk goed.

Succesvolle Afrikaanse zomernocturnes

De zomernocturnes met Afrikaans thema van 15, 22 en 29 augustus hebben ook bijgedragen tot het succes van deze zomer. Het dynamische en vernieuwende karakter van dit evenement zorgde voor meer dan 25.000 bezoekers. Tijdens de nocturneopeningen waren er op diverse locaties in het park Afrikaanse animatie (djembé, steltenlopers, vuurspuwers, percussie...). Families konden extra lang genieten van een dagje pretpark met een spetterend vuurwerk als afsluiter om 22u.

Tevredenheidsenquêtes

Om de verwachtingen en de behoeftes van zijn bezoekers in te lossen, neemt Bellewaerde Park dagelijks tevredenheidsenquêtes af. Uit de enquêtes van juli en augustus, blijkt dat een dagje Bellewaerde Park de ideale familieuitstap is. Enkele interessante resultaten uit de enquête:

Het profiel van de bezoekers is voornamelijk familiaal waarbij de kinderen hoofdzakelijk tussen 4 en 15 jaar oud zijn. De bezoekers zijn trouw aan het park, meer dan 40% komt elk jaar terug. In Ieper gelegen, blijft Bellewaerde Park een geschikte locatie voor een zomerse familieuitstap op een boogscheut van thuis. Niet alleen voor Belgische gezinnen, maar ook voor vele Franse gezinnen, ongeveer 50% van onze bezoekers.

Veiligheid en netheid in het park zijn door families erkende en sterk geapprecieerde eigenschappen. De grootste troef van Bellewaerde Park is de unieke combinatie van attracties, dieren en natuur. Families hebben het naar hun zin in ons park: lekker samen het park bezoeken en beleven in alle rust. 91% van de bezoekers verklaren dat ze Bellewaerde Park zeker zullen aanbevelen aan familie en vrienden.

Binnenkort Halloween

Voor Bellewaerde Park is het seizoen 2009 nog niet van gedaan! In oktober lanceert het park een volledig nieuw Halloweenconcept. Halloween in Bellewaerde Park gaat door op 24 & 25 oktober en van 31 oktober tot en met 8 november. Vorig jaar bezochten ongeveer 75.000 mensen Halloween in Bellewaerde Park.

Ga naar het nieuwsoverzicht