Bellewaerde Park zorgt voor verfrissing bezoekers en dieren op de heetste dag van het jaar

06/08/09 - De temperaturen gaan vandaag opnieuw de hoogte in en het belooft de heetste dag van het jaar te worden! In Bellewaerde Park houden de bezoekers het hoofd koel in de waterattracties en ook de dieren en hun verzorgers passen hun gedrag en gewoontes aan. Zo krijgen de aapjes speciale waterijsjes. Op een drukke zomerdag wordt extra personeel ingezet om het de bezoekers naar hun zin te maken.

De eerste vakantiemaand is pas achter de rug en Bellewaerde Park draait op volle toeren. Op warme dagen als vandaag en morgen is er een gezellige drukte en wordt extra personeel ingezet om de bezoekers een fijne dag te bezorgen. Op een topdag met warm weer zijn er ruim 200 personeelsleden aan het werk, dat is zo'n 70% meer dan bij een openingsdag tijdens het voorjaar. Om flexibel te kunnen inspelen op alle omstandigheden werkt Bellewaerde Park met seizoensmedewerkers en worden heel wat jobstudenten en interims ingeschakeld.

Verfrissende waterattracties

Niagara

Op hete dagen zijn de waterattracties de absolute toppers. Bellewaerde Park heeft met de Bengal Rapid River, de River Splash (de boomstammetjes) en de Niagara 3 grote waterattracties, maar ook de Big Shute heeft veel succes. Daar maak je een afdaling op een waterglijbaan met rubberen bootjes. Bovendien is het een attractie op zich om op de brug van de Niagara te staan, waarbij je liters water over je heen krijgt op het moment dat er een boot naar beneden komt!

Jaarlijkse tellingen leren dat deze 4 waterattracties bij warme dagen in de top 5 van de meest bezochte attracties staan. De keverbaan vervolledigt de top 5, maar ook Los Piratas, een darkride waar het lekker koel is en je een tocht maakt doorheen een piratendecor, scoort uitzonderlijk goed. Deze tellingen tonen bovendien aan dat op warme dagen gemiddeld elke bezoeker minstens 1x elke waterattractie heeft getest. Kortom, op een dag met 8.000 bezoekers wordt bij die attracties een bezetting van minstens 8.000 personen genoteerd.

Zweten geblazen, ook voor de dieren!

Olifanten Assam en Po-Chin

Ook de dieren passen zich aan, zelfs de Afrikaanse of Aziatische dieren. Gezien de dieren van Bellewaerde Park in Europa geboren werden zijn zij niet gewoon aan het hete klimaat zoals hun soortgenoten in het wild en is het ook voor hen zweten geblazen. De leeuwen, tijgers en olifanten slapen veel meer, gezien dat minder energie vergt.

De olifanten nemen regelmatig een duik in het zwembad of gaan onder de douche, flapperen met hun oren en gooien met hun slurf zand op de rug, om af te koelen. Bij de aapjes serveren de verzorgers speciale waterijsjes. In deze "ijsjes" zitten stukjes fruit, groenten en lekkere meelwormen. De apen vangen ook veel meer insecten bij warm weer, voor hen een echte lekkernij. Drinken is uiteraard ook heel belangrijk en daarom krijgen alle dieren tot 2 à 3x extra vers water van de verzorgers.

En ook de bloemetjes drinken meer...

Bellewaerde Park is een zeer groen park en dat komt zowel de bezoekers als de dieren goed uit. Dankzij de vele bomen zijn er zeer veel schaduwrijke plekjes in het park en die worden steevast opgezocht om er even te verpozen. Voor de groendienst is er echter weinig tijd om uit te blazen... Zij zorgen ervoor dat de grasperken worden gemaaid en dat het bloemenkasteel én de 20.000 zomerbloemen in het park voorzien worden van liters water, zodat de natuur er op zijn best blijft uitzien!

Ga naar het nieuwsoverzicht