Bellewaerde Park "overrompeld" door 55 cameraploegen

30/06/09 - Bellewaerde Park wordt 55 jaar op vrijdag 3 juli 2009 en heeft nooit eerder zo'n massale "persbelangstelling" gekend. Maar liefst 55 cameraploegen hebben hun accreditatie aangevraagd en zullen vrijdag van de partij zijn om het park in beeld te brengen. Ook u bent van harte welkom als verslaggever van dit evenement!

55 heel speciale cameraploegen

Bellewaerde Park is er in de eerste plaats voor de families en deed daarom vorige week een oproep om zijn nieuwe videoclip te laten maken door zijn eigen bezoekers! Deze videoclip hoort bij de remix van het Bellewaerde liedje, dat speciaal werd opgenomen voor de verjaardag van het park.

Er komen dus geen acteurs of professionele cameramannen aan te pas, maar wel 55 enthousiaste gezinnen, die werden geselecteerd via de website. De inschrijvingen liepen vlot binnen en er werden 55 families uitgekozen die een leuke motivatie hadden ingestuurd om deel te nemen aan deze actie.

Raphaél Vansteenkiste uit Moeskroen is een van de vele winnaars en is net als Bellewaerde Park jarig op 3 juli! Hij wordt 10 jaar en zal op zijn verjaardag het beste van zichzelf geven zowel voor als achter de camera.

De mama van Jules (7), Max (6) en Louis (4) liet weten dat haar zoontjes een krak zijn in het imiteren van hun oom Tom die VRT correspondent is in Peking. Zo maken ze zelf reportages met hun digitale camera, in het kielzog van hun familielid in het verre China. Een leuke "ervaring" en meteen voldoende om geselecteerd te worden als familie-cameraploeg!

Videoclip door én voor de bezoekers

Vrijdagmorgen om 10u worden de "cameraploegen voor 1 dag" in het park verwacht voor hun briefing. Ze krijgen het Bellewaerde liedje te horen en zullen een shotlist ontvangen van alle attracties en dieren, die worden bezongen en dus niet mogen ontbreken in de videoclip. Na de briefing (rond 10u30) verzamelen we met alle cameraploegen en de leeuw voor een groepsfoto en daarna sturen we onze reporters op pad!

Bellewaerde Park stelt een videocamera ter beschikking aan elk gezin, die ze voor 1 dag mogen gebruiken om beelden te schieten van het park en van elkaar. De door hen gefilmde beelden zullen achteraf door een professioneel productiehuis worden gevisioneerd, geselecteerd en gemonteerd voor de énige echte officiële videoclip van het nieuwe liedje van Bellewaerde Park!

Het wordt m.a.w. een échte "homemadeaquot; videoclip met 55 enthousiaste families: vrolijke kids, trotse mama's en papa's en hun belevenissen in het park.

Het originele Bellewaerde liedje, anno 1988

In 1988 werd een single opgenomen van het originele liedje, waarbij kindjes het refreintje "Bellewaerde, Bellewaerde" zongen. De strofen vertelden het verhaal van een jong meisje dat samen met de leeuw, mascotte van Bellewaerde Park op pad ging in het park en kennis maakte met de attracties en de dieren.

Het refreintje was snel door iedereen gekend en tot voor enkele jaren zongen alle kinderen dit lied uit volle borst van zodra ze de parking op reden en vrolijk zingend het park binnenstapten. De kids van toen zijn nu vaak zelf al mama of papa en de jingle wordt al een hele tijd niet meer gebruikt in de communicatie. Daardoor kennen de allerkleinsten van vandaag het liedje (nog) niet.

De Bellewaerde remix, anno 2009

Naar aanleiding van dit feestjaar heeft Bellewaerde Park het liedje herschreven en geremixt. De opnames van het lied zijn al achter de rug en werden gerealiseerd door Christian Vié, de auteur van het originele lied. De rol van de leeuw werd voor de Nederlandstalige versie ingezongen door acteur/artiest Ivan Pecnik, die velen zullen kennen uit de telenovelle Sara. Ivan speelde er de rol van de vader van Sara.

Het meisje dat op pad gaat met de leeuw is Laura Maya y Rosiers. Zij staat binnenkort op de planken in de musical "The Sound of Music". De refreintjes worden vertolkt door Laura, haar gelijknamige vriendin Laura Tesoro en Solana Onzia. De drie meisjes zongen en dansten ook samen in de productie van de musical "Annie". Tijdens de opnames van de Bellewaerde remix ging het er alvast vrolijk aan toe. De meisjes zullen ook vrijdag aanwezig zijn in het park.

Ga naar het nieuwsoverzicht