Eerste bloemenfestival "The power of flowers" van 8 mei t.e.m. 1 juni

06/05/09 - Bellewaerde Park zet de bloemetjes buiten. Letterlijk, want in mei wordt "The power of flowers" voor de eerste maal georganiseerd: een gloednieuw evenement, waarbij het groen en de bloemen extra in de verf worden gezet.

Fauna & flora

Luc Goudezeune bij bloemenkasteel

Bellewaerde Park wordt in de eerste plaats geassocieerd met attracties en dieren, maar het is ook een zeer natuurrijk park. Je vindt er meer dan 200.000 gekende maar ook zeldzame bloemen- en plantenvariëteiten. Het park is zo ontworpen om de planten én de dieren volledig tot hun recht te laten komen.

De groendienst

Bellewaerde Park heeft 5 vaste medewerkers bij de groendienst, die er dag in dag uit voor zorgen dat de bezoekers kunnen genieten van een prachtig park. Ploegchef Luc Goudezeune: "Het moeilijkste in ons vak is de weersgebondenheid. Flexibiliteit en planning zijn heel belangrijk om het park goed te kunnen onderhouden. Tijdens de zomer wordt ons team versterkt met 3 jobstudenten, want dan is er uiteraard een pak meer werk om alles te bewateren en de vele grasperken te maaien."

The power of flowers

Het bloemenkasteel blijft het pronkstuk van Luc's ploeg. "In de lente worden er ruim 10.000 viooltjes gebruikt voor de aanplanting van het bloemenkasteel, en daar zijn we zo'n 3 dagen mee bezig met 4 collega's. In de loop van de maand mei worden al die viooltjes vervangen door waterbegonia's en tagetes (ook wel bekend als "stinkertjes"). Daar hebben we onze handen vol mee, maar we zijn er ook heel erg trots op!" aldus Luc.

Verspreid over het hele park worden er jaarlijks 30.000 voorjaarsbloemen geplant (tulpen, narcissen en viooltjes), en nadat deze zijn uitgebloeid worden ze vervangen door dezelfde hoeveelheid zomerbloemen (waaronder knolbegonia's en sampers).

The power of flowers

55 jaar Bellewaerde Park

Alle technische ploegen hebben hun steentje bijgedragen om het bloemenfestival te realiseren. Met dit nieuwe evenement wil Bellewaerde Park het belang van de natuur extra onderstrepen. Naast de beplanting die elk jaar is voorzien wordt in de maand mei voor tal van leuke extra's gezorgd. Aan de ingang zal meteen duidelijk worden dat het park letterlijk in de bloemetjes wordt gezet.

De fontein is omgetoverd tot een reuze kroon, geïnspireerd op de kroon van onze mascotte, de leeuw. Voor deze kroon werd gebruik gemaakt van rode en witte waterbegonia's en gele bidens. Op het grasperk aan de Flying Carrousel wordt het getal 55 in witte waterbegonia uitgebeeld en staat symbool voor de 55e verjaardag van Bellewaerde Park. Hiervoor worden meer dan 3000 bloemen gebruikt.

Bloementapijt

Het paradepaardje van het Bloemenfestival is zonder twijfel het 3D bloementapijt op het Mexicoplein. Het tapijt heeft een oppervlakte van 200 m² en bestaat uit 8000 bloemen. Het tapijt toont een afbeelding van de attractie Bengal Rapid River, en voor het speciale 3D effect werd er een echt boot geïntegreerd, met niemand minder dan de leeuw van Bellewaerde Park aan boord. Op donderdag 7 mei wordt het bloementapijt aangelegd. Hiervoor gaan zo'n 30 personen aan de slag met tagetes, potbegonia's en perkgoedplanten.

Bloemenkasteel

Elk jaar is het bloemenkasteel het decor voor duizenden foto's, en in vele familiealbums vind je er een afbeelding van terug! Speciaal voor het bloemenfestival wordt er aan de voet van het bloemenkasteel decoratie aangebracht met enkele kleurrijke vlinders, en krijgen de bezoekers de kans om te poseren tussen de vleugels van zo'n vlinder.

Vleesetende planten

In het educatief huis vlakbij de olifanten kan je de 7 verschillende geslachten van vleesetende planten bezichtigen. Je komt er meer te weten over hoe deze planten hun prooien vangen en hoe ze de insecten (zowel kruipende als vliegende) verteren.

Geurende gerianiums

In de overdekte ruimte nabij de Barbecue Grill kan je testen hoe goed je geuren herkent. Je vindt er enkele gerianium soorten die een heel specifieke geur verspreiden. Zo kan je er de geur van wortels ruiken als je de blaadjes van de plant even hebt aangeraakt.

Cactussen

In de Mexicaanse zone is er een typische cactussentuin aangelegd op het pleintje aan de Boomerang. Allerlei vormen, soorten & groottes komen er aan bod.

Straatanimatie

De steltenlopers met de veelzeggende naam "Dames Nature" zorgen voor leuke animatie langs de talrijke wandelpaden in het park.

Ga naar het nieuwsoverzicht