Afrikaanse zomer voor Bellewaerde Park

28/08/08 - De zomervakantie is bijna ten einde, de afgelopen maanden heeft Bellewaerde Park weer duizenden bezoekers mogen ontvangen. Het park kende een aangename zomer met een goeie juli maand en een normale augustus. Toppers deze zomer waren de nieuwe Savanne, de verschillende erkenningen voor het dierenbeleid en de succesvolle Afrikaanse nocturnes.

Goeie juli maand

Ondanks het slechte weer en vaak minder goeie weersvoorspellingen waren mensen het binnenzitten beu en trokken gewapend met een goeie regenjas toch naar de pretparken. Bellewaerde Park kende bijgevolg een goeie juli maand en in vergelijking met vorige jaren een normale augustus maand.

Nieuwe savanne en erkenning voor dierenbeleid

Op 3 juli werd door premier Yves Leterme de Savanne officieel geopend. In deze nieuwe zone kunnen bezoekers van op een uitkijktoren oog in oog komen te staan met giraffen, zebra's en struisvogels. De uitkijktoren werd deze zomer dan ook druk bezocht en heel wat bezoekers genoten van de elegantie van kuierende giraffen en zwemmende olifanten.

Aan het begin van de zomer werd Bellewaerde Park door de federale overheid officieel erkend als dierentuin en voldoet hiermee aan alle strenge wettelijke normen. Deze erkenning werd vorige week nogmaals bevestigd door het positieve rapport dat het Ieperse familiepark kreeg van de dierenwelzijnsorganisatie Gaia. Bellewaerde Park wil in de toekomst de ingeslagen weg volgen en het dierenbeleid verder optimaliseren.

Succesvolle Afrikaanse nocturnes

Een groot succes waren de Afrikaanse zomernocturnes op 9, 16 en 23 augustus. Het dynamische en vernieuwende karakter van dit evenement zorgde voor meer dan 30.000 bezoekers. Tijdens de nocturneopeningen was er op diverse locaties in het park Afrikaanse animatie waarvan het publiek extra lang kon genieten met als afsluiter om 22u een spetterend vuurwerk boven de vijver van het park.

En het seizoen 2008 is nog niet ten einde...

Na de zomer wachten er het Ieperse Park nog vele mooie momenten en passeren er heel wat topevenementen de revue. Bellewaerde Park is terug elke zaterdag en zondag van september open. Op die manier geeft het park ook aan de niet-zomerbezoekers de kans om te genieten. De 2 laatste weekends van september verwelkomt Bellewaerde Park traditiegetrouw alle Cowboys en Indianen op het 5e Wild Wild West festival.

Vanaf 18 oktober verlaten duivels, heksen en vampieren hun schuilplaats om post te vatten in Bellewaerde Park voor het belangrijkste evenement van het jaar. Ook de 8ste editie van het Halloween evenement belooft weer een topper te worden met een vernieuwd concept, een spookhuis, een nieuwe 4D film en griezelige decoratie in de zes themazones! Traditiegetrouw zorgt het Halloween in Bellewaerde Park voor recorddagen. Vanaf 18 oktober tot 2 november kunnen de bezoekers komen griezelen in het attractiepark, met op 25, 26 en 31 oktober Halloween Horror Nights tot 22u.

Het succes van de twee voorgaande edities van Winter Bellewaerde Park inspireerde het Ieperse familiepark om nog een aantal dagen extra zijn deuren te openen tijdens de kerstperiode. Vanaf 6 december verwelkomen de Kerstman en de Sneeuwman alle families voor bakken gezelligheid en kerstsfeer in het winterse decor van Bellewaerde Park.

Ga naar het nieuwsoverzicht