Directiewissel bij Bellewaerde Park

22/02/08 - Vanaf maart verwelkomt Bellewaerde Park een nieuwe Algemeen Directeur. Filip De Witte, al 15 jaar aan de slag in Ieper en het vertrouwde gezicht van het park, wordt directeur bij Parc Astérix en geeft de fakkel door aan Rudy Hulsman.

Filip De Witte blikt terug...

Filip De Witte startte in maart 1993 als Financieel Directeur bij Bellewaerde Park en kreeg er in 1998 ook de verantwoordelijkheid over het HRM departement bij. Eind 1999 werd hij Algemeen Directeur.

Filip De Witte: "Bellewaerde Park heeft een ziel die moeilijk te omschrijven valt, maar die je voelt, als bezoeker én als medewerker. De harmonie van de mooie groene omgeving, met de dieren en gethematiseerde omgeving maakt het voor mij uniek! Als bedrijfscultuur combineert Bellewaerde Park de voordelen van een KMO en een multinational. De warme sfeer en dynamiek van een Westvlaamse KMO gaan hier perfect samen met de professionele en planmatige aanpak van een grote multinational als Compagnie des Alpes.

Ik ben er fier op dat hier een écht team aan het werk is dat zich goed heeft aangepast aan de veranderende omgeving en schitterende resultaten boekt. Uit publieksenquêtes blijkt dat de bezoekers Bellewaerde Park ten zeerste appreciëren en het belonen met hoge tevredenheidsquotes. De financiële resultaten zijn de voorbije jaren sterk verbeterd, de investeringen werden opgedreven en heel wat nieuwe projecten en evenementen werden opgestart. Ik ben fier dat ik actief mijn stempel heb kunnen drukken op de ontwikkeling van het bedrijf en dat ik een gezonde en groeiende onderneming kan achterlaten."

Parc Astérix is zowat het paradepaardje van de groep Compagnie des Alpes, waartoe Bellewaerde Park sinds 2006 behoort. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar én een eigen hotel is het themapark het grootste van de groep en één van de grootste pretparken binnen Europa. Daarom is het voor onze directeur een echte uitdaging en een grote eer om Algemeen Directeur te mogen worden in dit Franse zusterpark. Vanaf maart start zijn nieuwe opdracht in het park van striphelden Astérix en Obélix.

Welkom Rudy Hulsman!

In Ieper wordt Rudy Hulsman de nieuwe Algemeen Directeur. Rudy is een bekende binnen de groep en werkte reeds 2 jaar lang als Algemeen Directeur van Walibi Belgium en 1 jaar als Directeur Strategische Projecten voor de Afdeling Pretparken van de Compagnie des Alpes.

Voordien werkte hij gedurende 15 jaar voor de Group "Yum Restaurants International" in Europa en Noord-Amerika. Hij had er verschillende verschillende management posities binnen zowel marketing, financiële als operationele departementen.

Rudy Hulsman: "Ik ben blij dat ik als nieuwe exploitatiedirecteur van Bellewaerde Park word aangesteld. Het attractiepark heeft mij als bezoeker steeds aangesproken omwille van zijn unieke geschiedenis en sfeer. De winteropening was een gigantisch succes en ook het komende seizoen ziet er veelbelovend uit. Ik kijk dan ook uit naar mijn eerste seizoen als directeur van het park."

In zijn nieuwe functie bij Bellewaerde Park zal Rudy Hulsman de dagelijkse leiding van het park op zich nemen en wordt hij verantwoordelijk voor de verdere strategische ontwikkeling van het familiepark.

Ga naar het nieuwsoverzicht