Halloween in Bellewaerde Park

18/10/07 - Duivels, heksen en vampieren hebben hun schuilplaats verlaten en veroveren Bellewaerde Park voor de 7e editie van het Halloween evenement. De typische ingrediënten van dit dodenfeest zijn onder meer Halloween gethematiseerde attracties, een duister spookhuis, een nieuwe 4D film en griezelig vernieuwde decoratie in de zes themazones! Ook dit jaar kan je extra genieten van de duistere Halloweensfeer tijdens maar liefst 3 nocturnes op 27, 28 en 31 oktober.

Halloween 2007

Het thema van Halloween is in Bellewaerde Park opgebouwd rond 6 lugubere personages, die elk hun eigen themazone krijgen in het park. Per zone is er minstens 1 speciale Halloween attractie en vind je decors die aangepast zijn aan de typische kenmerken van elk personage. In 2006 werden voor het eerst enkele bestaande attracties speciaal aangepast voor dit najaarsevenement. Na de goede reacties van het publiek hebben we het aantal getransformeerde attracties voor deze editie nog uitgebreid!

6 zones met 6 griezelfiguren

Pietje de dood zwaait de scepter in Mexico. In de 4D cinema wordt exclusief voor deze periode de film "Haunted House" vertoond, die het verhaal vertelt van een zwarte kat die in en rond een duister en verlaten huis dwaalt. Je kan er ook het kerkhof bezoeken, waar je tussen tientallen zerken en kruisen wandelt, en een laatste groet kan brengen aan de "resten" van de Monorail, een attractie waarvan we definitief afscheid nemen: R.I.P.

In het Kidspark zweven er spookjes rond. Er is een spookspringkasteel en je vindt er het huis van het sympathieke spookje: een kinderspookhuis met witte gangen en vrolijke spookjes!

In India wordt er op bezems gevlogen: hier zijn de heksen aan de macht! In de heksenkeuken kan je terecht voor allerlei vreemde brouwsels, "vergiftigde" appels, groene suikerspinnen en borrelende drankjes.

De vampiers steken een tandje bij in de Far West zone. Nieuw dit jaar is de Vampire Express: de keverbaan werd omgetoverd tot een vampierenrollercoaster! En voor een lekker glaasje maagdenbloed moet je in de Vampierenbar zijn!

Ondertussen dwalen zombies door de dichte jungle. De Voodoo River heet tegenwoordig Zombie River en het Zombie House (vernieuwd spookhuis) wordt het absoluut hoogtepunt van de dag! Skeletten, spinnen en levende doden zijn de ingrediënten van een spannende tocht door duistere gangen.

De zone Canada tenslotte wordt voor de gelegenheid omgetoverd in het demonisch rijk van de duivel. Hier schiet er een duiveltje uit een doosje als "Jack in the Box", of is dit de Screaming Eagle... En in de Devil's Fall (Niagara) neem je een duik langs de "waterval der duivel" recht naar de onderwereld!

Naast deze volledige metamorfose biedt het park een waaier aan extra animatie, figuranten en activiteiten, die het Halloween evenement compleet en verrassend maken.

3 halloween nocturnes op 27, 28 en 31 oktober

De nocturnes lokken elk jaar tienduizenden bezoekers! Om de Halloween liefhebbers nog meer te laten genieten van de mysterieuze avondsfeer van dit evenement is er dit jaar een extra nocturne voorzien op woensdag 31 oktober: dé Halloween night bij uitstek!

Maar ook het weekend van 27 en 28 oktober wordt opnieuw een topper in Bellewaerde Park. Want wanneer de nacht valt, komen niet alleen de doden tot leven maar zorgen de visual acts met straatartiesten en vuuranimatie voor een unieke sfeer. Het duister, de Halloween attracties en decors en geur van pompoenen en glühwein geven je pas een echt Halloween gevoel. Elke nocturne wordt afgesloten met een gethematiseerd muzikaal vuurwerk op het Mexicoplein om 22u!

Halloween in cijfers

De populariteit van het Halloween evenement is na de 6 voorgaande edties meer dan bewezen! Elk jaar ziet Bellewaerde Park het bezoekersaantal stijgen tijdens deze periode en in 2006 bezochten ruim 80.000 bezoekers het Halloween evenement, met hoge pieken tijdens het nocturneweekend.

Praktische info

Halloween in Bellewaerde Park: elk weekend vanaf 20 oktober en elke dag tijdens de herfstvakantie (van 27 oktober t.e.m. 4 november), telkens van 10u tot 18u. Nocturnes Halloween Horror Nights tot 22u (mét muzikaal vuurwerk) op zaterdag 27, zondag 28 oktober en woensdag 31 oktober. Bezoek nu al de speciale Halloween site en myspace via www.halloweenbellewaerdepark.be.

Ga naar het nieuwsoverzicht