Cowboys en French Cancan in Bellewaerde Park!

20/09/07 - De twee laatste weekends van september nemen een honderdtal cowboys, indianen, meer dan 50 Belgian Terrys Texas Rangers, een French Cancan-gezelschap... Bellewaerde Park in voor het Wild Wild West Festival!

Wild Wild West

Wild Wild West staat garant voor vier dagen western belevenissen in de Mexico en Far West zones. Op elke straathoek kunnen de bezoekers Mexicanen, sheriffs en andere personages gewapend met revolvers en lassos tegen het lijf lopen. Nieuw dit jaar is het optreden van een dansgroep die een adembenemende French Cancan-show brengt. Frivole rokken, ritselende stoffen, zwierende benen en indrukwekkende spagaten verbluffen de bezoekers van het Saloon.

Ondertussen verstoren een bende bandieten de rustige sfeer in de Westernzone. Er barst een vechtpartij los en er weelgalmen geweerschoten! Onder de verbaasde blikken van de bezoekers rekenen de cowboys met elkaar af. Door de acrobatische stunten krijgen de bezoekers de indruk dat John Wayne verrezen is!

Het is feest op het Mexicoplein!

Countrymuziek en animaties geven de toon aan. Niet minder dan 25 folkloristische groepen, met koppelriemen, hoeden en foulards, komen de bezoekers entertainen met demonstraties van de populairste typische dansen: quadrille, square en contra dansen, oude populaire Amerikaanse dansen en line-dance.

8ste Texas Cavalerie Regiment

Op de weide van Bellewaerde Park, vlakbij Ingang C, hebben de Texas Rangers hun tenten opgeslagen. Uniek aan deze groep is dat deze samengesteld is uit gepassioneerde aanhangers die tijdens hun vrije tijd, op de waarheidsgetrouwe wijze het leven van de soldaten van het 8ste Texas Cavalerie Regiment, een bataljon opgericht na de Secessieoorlog (1874), naspelen. Zo promoten ze de "country & western way of living" tijdens culturele en sociale betogingen. De bezoekers van Bellewaerde Park zullen tal van hun oefeningen, zoals de sabelhantering, het kampleven, de inspectie van de troepen, ... kunnen bijwonen.

Programma

  • Een westerns decor.
  • Personages uit het verleden: sheriffs, indianen, cowboys, mexicanen, ...
  • 50 Texas Rangers van de vereniging "Belgian Terrys Texas Rangers Confederatie". Informatie op www.bttrc.be.
  • Meer dan 100 country-dancers waaronder "The dakota dancers", de "Crazy dancers of country music", de "Burning boots", "The Countrystars". Dansdemonstraties: elke dag, om het half uur op het Mexicoplein.
  • 15 French Cancan-dansers van "La Compagnie des Ballets de lHexagone" (elke dag in de Saloon: om het half uur vanaf 14 uur tot 18 uur).

Praktische info

Wild Wild West: 22, 23, 29 en 30 september 2007 van 10u00 tot 18u00.

De individuele toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €26, kinderen tot en met 1m komen gratis binnen en kinderen tussen 1m en 1m40 betalen €22,50. Senioren (55+) en minder validen betalen eveneens €22,50.

Wie wachttijden aan de kassa wil vermijden kan terecht op de website www.bellewaerdepark.be om zijn ticket op voorhand te kopen. Via dit ticket online systeem kan je gewoon thuis je ticket afprinten.

Evenementen: Halloween: van 20 oktober tot 4 november (Nocturnes Halloween op 27, 28 en 31 oktober). Winterpret in Bellewaerde Park: iedere zaterdag en zondag vanaf 8 december. Tijdens de kerstvakantie: van 26 december tot en met 30 december 2007 en van 2 januari tot en met 6 januari 2008 (van 11u tot 18u). Op 28 en 29 december open tot 21u met als afsluiter een spetterend vuurwerk.

Bellewaerde Park is te bereiken via de autosnelweg E17/A19 Ieper - Exit 3 Beselare.

Ga naar het nieuwsoverzicht