Mooie zomer voor Bellewaerde Park

31/08/07 - De zomervakantie is bijna ten einde, de afgelopen maanden heeft Bellewaerde Park weer duizenden bezoekers mogen ontvangen. Het park kende een globale stijging van 5% en gaat resoluut verder op zijn elan. Het blijft vernieuwen op zijn 3 typische pijlers: natuur, dieren en attracties.

Succesvol voorjaar en zomer vol evenementen

Dankzij het stralende weer in het voorjaar bezochten 35% meer bezoekers Bellewaerde Park. De zomernocturnes waren met meer dan 30.000 bezoekers een enorm succes, dit resulteert in een mooie stijging van 5% tegenover het seizoen 2006.

Het Ieperse attractiepark blijft overigens werken aan de attractiviteit voor zijn bezoekers door te investeren in innovatie, onderhoud en veiligheid. Zo werden er in samenspraak met de brandweer ondermeer opleidingen georganiseerd voor het personeel en evacuatieoefeningen gehouden. Bellewaerde Park kende dan ook een veilige zomer zonder ongevallen.

Dit jaar werd vooral gekozen om te investeren in onderhoud van het park en de uitbreiding van de dierenfamilie, met ondermeer 2 nieuwe apenverblijven. Daarnaast konden de bezoekers een reis maken naar de maan dankzij de nieuwe 4D film "Fly me to the moon".

Succesvolle nocturnes

Een groot succes waren de zomernocturnes op 11, 18 en 25 augustus. Het dynamische en vernieuwende karakter van dit evenement zorgde voor meer dan 30.000 bezoekers. Tijdens de nocturneopeningen was er op diverse locaties in het park straatanimatie waarvan het publiek extra lang kon genieten tot 22u.

Allemaal beestjes

Bellewaerde Park heeft dit jaar met trots zijn erkend lidmaatschap met EAZA aangekondigd. Dit lidmaatschap is voor het park een officile erkenning voor zijn kunnen en het bewijs dat het park voldoet aan de wettelijke normen voor dierenparken. Heel wat nieuwe dieren maakten hun opwachting in Bellewaerde Park deze zomer.

Sinds de opening van het park kon het publiek kennismaken met 5 kleine samiris. Aan het begin van de zomer kregen ze er nog 5 nieuwe vriendjes bij. De bezoekers krijgen toegang tot het apeneiland om te wandelen tussen de aapjes. Ze zijn heel sociaal, niet schuw en komen zelfs bij de bezoekers op de schouder zitten. Het hoeft geen betoog dat apen en bezoekers dit erg leuk vinden. De groep kapucijnapen, die te vinden zijn in de Jungle zone van Bellewaerde Park, mochten dan weer 2 nieuw geborenen begroeten.

Nog meer geboortegeluk kwam er halfweg augustus toen de leeuwin Luna beviel van 4 welpjes in het bijzijn van trotse papa Figaro en tante Nala. Tot slot breidde de dierenfamilie nog uit met 4 lemuren, die hun intrek namen in het lemurenverblijf in de totaal vernieuwde dierenzone.

En het seizoen 2007 is nog niet ten einde...

Na de zomer wachten er het Ieperse Park nog vele mooie momenten en passeren er heel wat topevenementen de revue. Bellewaerde Park is terug elke woensdag van september open. Op die manier geeft het park ook aan de niet-zomerbezoekers de kans om te genieten. De 2 laatste weekends van september verwelkomt Bellewaerde Park traditiegetrouw alle Cowboys en Indianen op het 4e Wild Wild West festival.

Vanaf 20 oktober verlaten duivels, heksen en vampieren hun schuilplaats om post te vatten in Bellewaerde Park voor het belangrijkste evenement van het jaar. Ook de 7e editie van het Halloween evenement belooft weer een topper te worden met een vernieuwd concept, een spookhuis, een aangepaste 4D film en griezelige decoratie in de zes themazones! Traditiegetrouw zorgt het Halloween in Bellewaerde Park voor recorddagen. Vanaf 20 oktober tot 4 november kunnen de bezoekers komen griezelen in het attractiepark, met op 27, 28 en 31 oktober Halloween Horror Nights tot 22u.

Het succes van de twee voorgaande edities van Winter Bellewaerde Park inspireerde het Ieperse familiepark om nog een aantal dagen extra zijn deuren te openen tijdens de kerstperiode. Vanaf 8 december verwelkomen de Kerstman en de Sneeuwman alle families voor bakken gezelligheid en kerstsfeer in het winterse decor van Bellewaerde Park.

Ga naar het nieuwsoverzicht