Bellewaerde Park goes Walibi 4 Make A Wish

03/08/07 - Sinds gisterenmorgen 10 u. zijn 8 leden van de fansite Walibi.net gestart met een recordpoging om maar liefst 74 u. onafgebroken door te brengen in het Reuzenrad van Walibi Belgium. Sam Clauw, attractiebediener aan El Volador in Bellewaerde Park durfde de uitdaging aan en helpt mee de recordpoging tot een goed einde te brengen. Om hem te steunen in dit opzet schenkt Bellewaerde Park 1000 euro voor het goede doel. De opbrengst van de actie gaat integraal naar Make-A-Wish Belgium Vlaanderen.

Sam Clauw van Bellewaerde Park

Sam Clauw tijdens de recordpoging in het reuzenrad van Walibi Belgium

Sam werkt al 5 jaar als jobstudent in Bellewaerde Park en is een echte pretparkfreak. Zijn persoonlijke fansite bellewaerdefun.be is daar des te meer een bewijs van. Als blijk van waardering voor zijn inzet en steun aan Make-A-Wish Belgium Vlaanderen, sponsort Bellewaerde Park zijn enthousiaste medewerker voor een bedrag van 1000 euro. Zondagvoormiddag zal de leeuw van Bellewaerde Park de reis maken naar Walibi om eigenhandig een cheque te overhandigen en Sam te vergezellen tijdens een van de laatste rondjes op het reuzenrad.

Het initiatief

Begin januari kwam het team van Walibi.net op het waanzinnige idee 74 u. in een reuzenrad rondjes te gaan draaien en daarmee een record te verbreken. In Walibi World (te Biddinghuizen) hielden 6 vrijwilligers het vorig jaar al 72 u. vol, maar het leek de initiatiefnemers leuk daar nog een schepje van 2 u. bovenop te doen. Sinds donderdag 2 augustus om 10 u. verblijven de 8 deelnemers dus continu in het reuzenrad. Tot zondag 5 augustus, 12 u. kan u hen een bezoekje brengen. Dit initiatief kan eveneens gesteund worden door een bijdrage te storten op het rekeningnummer: 035-5609574-08.

Make-A-Wish

Het initiatief werd georganiseerd om de werking van Make-A-Wish Belgium - Vlaanderen financieel te steunen en hen zo de kans te geven nog meer wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te verwezenlijken. Make-A-Wish Belgium werd opgericht in 1990. Een 100-tal onbezoldigde vrijwilligers zetten zich bijna dagelijks in voor de verwezenlijking van het goede doel. De voorbereiding van de wensen, het bezoeken van de wenskinderen en hun families, de feitelijke wensvervullingen, fondsenwerving, de vertegenwoordiging op allerlei manifestaties, de promotie, de administratie, ... Er komt heel wat bij kijken, maar met heel veel plezier, inzet en overtuiging tracht ieder van ons die speciale kinderdromen waar te maken.

Ga naar het nieuwsoverzicht