Miss België 2007, Annelien Coorevits, zingt de Brabaçonne in Bellewaerde Park

19/07/07 - Op 21 juli 2007 zal Bellewaerde Park naar aanleiding van de nationale feestdag zijn deuren feestelijk openzwaaien en lanceert daarom een ludieke zangwedstrijd. De eerste 100 bezoekers die het nationale volkslied, de Brabaçonne, volledig foutloos kunnen zingen, mogen gratis het attractiepark binnen. Omdat weinig Belgen de nationale hymne volledig kunnen zingen, komt Miss België 2007, Annelien Coorevits, meezingen.

"O dierbaar Bellewaerde Park"

Annelien Coorevits zingt de Brabaçonne

Omstreeks 10u beginnen we de nationale feestdag in stijl. Miss Belgïum 2007, Annelien Coorevits uit Wijtschate, komt in hoogsteigen persoon het park openen. Samen met de eerste 100 dappere Belgen zal zij het nationale volkslied foutloos proberen te vertolken aan de voor de gelegenheid speciaal in Zwart-Geel-Rood uitgedoste kassa. Wanneer zij er in slagen mogen deze bezoekers gratis Bellewaerde Park binnen.

Nationale producten in de kijker

Bij een feestelijke opening hoort een lekkere maaltijd. De horeca heeft dan ook zijn beste beentje voor gezet en zal in het selfservice-restaurant de Carrousel HET nationale gerecht bij uitstek "mosselen friet" serveren voor de zeer voordelige prijs van 13,95 euro. Daarnaast worden er op het feestterras nabij het bloemenkasteel twee typisch Belgische producten aangeboden. Elke bezoeker die er een Leffe bestelt, krijgt een gratis bordje met verse noordzeegarnalen.

Praktische informatie

Vanaf zaterdag 21 juli 2007 is Bellewaerde Park iedere dag open van 10u tot 19u.

Evenementen: Zomer nocturnes: op 11, 18 en 25 augustus tot 22u. Wild Wild West festival: op 22-23 en 29-30 september. Halloween: van 20 oktober tot 4 november (Nocturnes Halloween op 27, 28 en 31 oktober). Zie openingsuren op www.bellewaerdepark.be.

Tarieven 2007: volwassenen en kinderen 1m40: €27; kinderen tussen 1m & 1m40: €23,50; kinderen onder de 1m: gratis.

Bellewaerde Park is te bereiken via de autosnelweg E17/A19 Ieper - Exit 3 Beselare.

Ga naar het nieuwsoverzicht