Dieren Bellewaerde
Aziatische olifant
In vergelijking met andere olifanten is de Aziatische olifanten eerder "klein" te noemen. Deze soort heeft kleine naar beneden wijzende oren en een bolle rug. Het meest opvallende uiterlijke kenmerk van deze dieren is ongetwijfeld de slurf. Deze gebruiken ze als grijporgaan om bijvoorbeeld voedsel op te pakken of om zich met water en zand te bestrooien.
Bengaalse tijger
De vacht van de Bengaalse tijger heeft een oranjebruine tot oranjegele kleur met verticale zwarte strepen. De buik, de wangen en het gebied rond de ogen zijn wit. Hij jaagt voornamelijk overdag en in de schemering. Wanneer hij een prooi vindt, sluipt hij dichterbij waarna het dier in de nek, schouders of rug wordt gebeten. De prooi wordt daarna meestal bij het water opgegeten.
Bennett's wallabie
Een Wallabie is een soort van kleine tot middelgrote kangoeroe. Ze hebben een grijsbruine vacht, een witte buik en een zilverkleurige staart. De staart, oren, poten en snuit van dit dier hebben aan het uiteinde een zwarte vacht. Kangoeroe's zijn vooral bekend door de grote sprongen die ze kunnen maken dankzij de lange poten en de staart die zorgt voor het evenwicht.
Chileense flamingo
Deze flamingo's zijn licht roze van kleur en hebben een behoorlijk witte kop. De karakteristieke roze kleur hebben ze te danken aan de carotene stoffen die in algen terug te vinden zijn. Algen worden gegeten door pekelkreeftjes, welke op hun beurt gegeten worden door deze flamingo's. Hoe rozer ze zijn, hoe aantrekkelijker hij of zij in de ogen van de andere soortenoten is.
Doodshoofdaapje
De benaming van deze dieren komt ongetwijfeld door de gezichtskentekening die je in hun kopje ziet. Doodshoofdaapjes zijn heel actieve en sociale apen. In het wild bewegen ze zich in hoge bomen voort en maken korte sprongen van tak naar tak. Er zouden zo'n vijftal verschillende soorten zijn die je dankzij de kleur van hun vacht kunt onderscheiden.
Europese bizon
De Europese bizon herken je aan z'n brede kop, slanke bouw, hoge rug en kastanjebruine vacht. De vacht vormt een perfecte camouflage in een bosrijke omgeving. Dit stevig dier is op het voorste gedeelte van het lichaam met ruwe, warrige manen bedekt. De ruiperiode begint in de lente of in de vroege zomer. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes dragen naar boven gekromde horens.
Flamingo
Flamingo's zijn gewervelde vogels en behoren tot de orde van de reiger-achtigen. Typerend voor deze vogel is de lange hals, de geknikte snavel en de lange poten. Tijdens het zoeken naar voedsel houdt de flamingo zijn snavel ondersteboven. Dankzij de hoornplaatjes bovenin de snavel worden de waterinsecten dan makkelijk van het water gescheiden.
Grijze kroonkraanvogel
De naamgeving van de grijze kroonkraanvogel is niet ver te zoeken. Het lijf van deze vogel heeft een overwegend grijze kleur aangevuld met witte vleugels. Het meest opvallende kenmerk aan deze dieren zijn de goudkleurige kruinveren op z'n kop. Qua uiterlijk lijken de mannetjes als twee druppels water op de vrouwtjes: geen zichtbaar verschil tussen de twee geslachten dus.
Kapucijnaap
Dankzij hun staart weten ze telkens opnieuw de perfecte evenwichtsbalans te houden waardoor ze halsbrekende stunts kunnen uithalen. Net zoals het doodshoofdaapje kreeg ook de kapucijnaap zijn naamgeving door de kleuren van zijn kop. Ze werden vernoemd naar de kloosterorde der Kapucijnen aangezien hun kopje doet denken aan de kappen van deze monniken.
Leeuw
De leeuw, ook wel "koning der dieren genaamd", is een grote katachtige met een korte snuit, behoorlijk kleine oren en een erg brede kop. Hoewel dit roofdier één van de beste jagers in de dierenwereld is, brengt hij het grootste deel van de dag al luierend door. Soms ligt hij wel tot twintig uur per dag te rusten en is hij enkel actief om te jagen!
Mara
De mara is een knaagdier en lijkt een mix van allerlei andere diersoorten. De kop en het lijf lijken op dat van een haas, terwijl de poten iets weg hebben van een antilope. Ze zijn echter nauwer verwant met de cavia. Mara's liggen overdag het liefst een paar uur in de zon. Als er gevaar dreigt, zetten ze het op een lopen en halen snelheden van wel 45 kilometer per uur!
Ooievaar
Een ooievaar is een grote, witte vogel met zwarte vleugelranden en een rode snavel. Ze kunnen tot 30 jaar oud worden. Ooievaars zijn trekvogels die al zwevend erg grote afstanden kunnen overbruggen. Wanneer de partners elkaar op het nest ontmoeten, lijken ze elkaar te begroeten en beginnen ze te klepperen met hun snavel.
Ringstaartmaki
De ringstaartmaki's hebben een gestreepte staart waaraan ze hun naam te danken hebben. De kop van deze maki's is net zoals de staart zwart, grijs en wit. Deze dieren behoren tot de halfapen: ze lijken niet op de andere apen die we kennen en ze zijn minder intelligent doordat ze zich minder ontwikkeld hebben.
Rothschildgiraf
De lange nek van de giraf is zonder twijfel het meest opvallende uiterlijke kenmerk. Dankzij deze nek kan het dier bladeren van hoge bomen trekken om op te eten, iets waar andere planteneters absoluut niet in slagen! De gele vacht met de onregelmatige bruine vlekken zorgt voor camouflage tussen de bomen en is uniek voor elke giraf.
Roze pelikaan
Roze pelikanen behoren tot de zwaarst vliegende vogels. Opvallende kenmerken zijn de enorme snavel, de diepe keelzak en het sneeuwwitte verenkleed. Deze pelikaan is een uitstekende visser: hij dompelt zijn kop onder water en gebruikt de keelzak als visnet om vissen en schaaldieren uit het water te halen.
Stokstaartje
Stokstaartjes zijn kleine roofdieren en leven in groepen van maximaal dertig dieren. Ze hebben een erg goed gezichtsvermogen die ze dankbaar gebruiken om vijanden in het oog te houden. Wanneer er gevaar dreigt, gaan de wachters van de groep een blaffend geluid maken zodat de rest zich veilig kan verstoppen. Hun maaltijd bestaat hoofdzakelijk uit insecten, spinnen en zelfs schorpioenen!
Wasbeer
Wasberen zijn herkenbaar aan hun zwart-witte gezichtmasker en de zwartgeringde staart. Ze hebben een brede kop met een spitse snuit die laag tegen de grond hangt. De wasbeer is een zeer goede zwemmer en eveneens een goede klimmer. Hoewel ze soms overdag te voorschijn komen, zijn ze 's nachts het meest actief en nemen dan pas de tijd om naar eten te zoeken.
Watoetsie
De watoetsie is een Afrikaans rund en stamt af van een kruising van een zeboe met een lokale rundersoort. Ze vallen op door hun karakteristieke horens die wel 1,5 meter lang kunnen worden terwijl de breedte tussen de uiteinden zelfs 2,4 meter kan bedragen. De dieren hebben een kenmerkende bult ter hoogte van de schouders.
Witkopmaki
Omdat de wikopmaki in het wild amper bestudeerd is, is hij ook minder bekend dan de ringstaartmaki. De mannetjes onderscheiden zich van de vrouwtjes door hun wit hoofdje en zwarte snuit, terwijl de vrouwtjes een bruin hoofdje hebben. In tegenstelling tot de meeste andere lemuren, hebben de vrouwtjes bij witkopmaki's geen dominante functie.
Zebra
De zebra is een paardachtige en staat vooral bekend om z'n unieke zwart-witte strepenpatroon. In tegenstelling tot paarden en ezels, is de mens er nooit echt in geslaagd om ze te temmen. Zebra's zijn namelijk eigenwijze dieren en hun paniek-instinct bij onraad is moeilijk af te leren. Het zijn sociale dieren die zowel kleine als grote groepen leven.